legislatiarutiera.ro

Acest site vine in ajutorul candidatilor privind PROBA TEORETICA

Teste si intrebari


legislatie
Oprire
Indicatorul se afla montat la intersectiile unde vizibilitatea nu este asigurata.La aparitia indicatorului conducatorii de vehicule vor opri obligatoriu inainte de a patrunde in intersectie, in locul unde au vizibilitatea asigurata la maximum, in ambele parti, fara a depasi coltul intersectiei (indicatorul se poate depasi ).

legislatie
Oprire
In cazul in care drumul cu prioritate isi schimba directia de mers, sub acest indicator se monteaza un panou aditional care indica directia drumului cu prioritate .
legislatie
Panou aditional

legislatie
Cedeaza trecerea
Indicatorul se afla montat pe drumul ce intersecteaza drumul cu prioritate, unde pozitia de patrundere are vizibilitate, obligand conducatorul de vehicul sa reduca viteza si sa se asigure daca pe drumul cu prioritate circula vehicule, daca sunt , li se va acorda prioritate indiferent din ce parte vin.

legislatie
Cedeaza trecerea
In cazul in care drumul cu prioritate isi schimba directia de mers in intersectie, sub acest indicator se va monta un panou aditional care indica directia drumului cu prioritate.
legislatie
Panou aditional

legislatie
Drum cu prioritate
Indicatorul se afla montat la inceputul drumului cu prioritate, anuntand conducatorii de vehicule ca se afla pe un drum cu prioritate.

legislatie
Drum cu prioritate
In cazul in care drumul cu prioritate isi schimba directia de mers in intersectie sub acest indicator se monteaza un panou aditional care indica directia drumului cu prioritate.
legislatie
Panou aditional

legislatie
Sfarsitul drumului cu prioritate
Indicatorul semnifica sfarsitul prioritatii de trecere , avand si rol de presemnalizare pentru indicatorele "Cedeaza trecerea" sau "Oprire".Dupa indicator conducatorii auto trebuie sa se conformeze in continuare semnalizarii intalnite sau regulii prioritatii de dreapta.

legislatie
Prioritate pentru circulatia din sens invers
Se monteaza pe sectoarele de drum ingustat unde nu au loc sa circule doua vehicule unul pe langa celalalt. La intalnirea indicatorului toate vehiculele pierd prioritatea fata de toate vehiculele care circula din sens opus.

legislatie
Prioritate pentru circulatia din sens invers
In cazul in care sub acest indicator se gaseste instalat un panou aditional pe care sunt siluete de autovehicule (autocamion si autobuz ) numai acestea vor pierde prioritatea fata de toate vehiculele care circula din sens opus, celelalte tipuri de vehicule nepierzand prioritatea.
legislatie
Panou aditional

legislatie
Prioritate fata de circulatia din sens invers
Se monteaza pe sectorul de drum ingustat in aceleasi conditii ca si indicatorul " PRIORITATE PENTRU CIRCULATIA DIN SENS INVERS " aratand de asta data ca vehiculele care il intalnesc au prioritate fata de vehiculele care circula din sens opus

© 2007 www.legislatiarutiera.ro All Rights Reserved

JavaScript